NRC: Moslimhaat

Op 24 januari 2019 vierde Stichting Meld Islamofobie haar vierjarig bestaan. Tijdens deze bijeenkomst werd teruggeblikt op de afgelopen jaren, de hoogtepunten en de organisatorische ontwikkelingen.

Daarnaast werd de nieuwe website gelanceerd en werden de plannen voor het komende jaar gepresenteerd. Columnist Lotfi el Hamidi was ook aanwezig en schrijft over deze avond:

Afgelopen week werd ik uitgenodigd bij een presentatie van Meld Islamofobie, een burgerinitiatief dat vier jaar geleden werd opgericht. Na de aanslag op Charlie Hebdo in 2015 vond een piek plaats in geweldpleging tegen moslims, waarna drie moslima’s besloten op geheel vrijwillige basis de incidenten in kaart te brengen. Want, zo vertellen ze tijdens de bijeenkomst in Den Haag, zonder cijfers kan er geen gericht beleid gemaakt worden tegen moslimhaat.

(…)

De initiatiefnemers wijzen erop dat ongenuanceerde uitspraken in de politiek en media, door extremisten geïnterpreteerd kunnen worden als een vrijbrief voor hun daden. Ik moet denken aan het laatste spotje van de PVV, in de zendtijd voor politieke partijen nota bene, waar de huidige migratiestroom vergeleken wordt met gewelddadige mosliminvasies in de geschiedenis.

Dit zijn allang geen hondenfluitjes meer, maar megafoons. Met reële gevolgen voor onschuldige Nederlandse burgers. Het bewijst triest genoeg het bestaansrecht van het meldpunt.

Volledige column is hier te lezen.

Steun het werk
van Meld Islamofobie

Doe een Donatie