Beste supporters van de stichting Meld Islamofobie,

Wij hopen dat dit bericht jullie in goede gezondheid bereikt. Als bestuur van de stichting willen wij graag een moment nemen om terug te kijken op de afgelopen periode en enkele belangrijke ontwikkelingen met jullie te delen.

De afgelopen paar jaar waren een achtbaan van hectische en dynamische gebeurtenissen. Recent hebben we echter de tijd genomen voor zelfreflectie. De intensiteit van ons werk, in combinatie met persoonlijke veranderingen – zoals trouwen, kinderen krijgen en gezondheidsproblemen – heeft ons niet onberoerd gelaten. Het runnen van een stichting die steeds belangrijker werd, met beperkte tijd en middelen, heeft altijd een uitdaging gevormd.

Ons werk rondom islamofobie en het zien van de impact ervan op degenen die hierdoor getroffen worden, heeft ons als individuen diep geraakt en gevormd. Het heeft soms een zware tol geëist van onze emotionele veerkracht. Tegelijkertijd voelen we een grote verantwoordelijkheid om specifiek voor de gemeenschap en vooral voor al onze kinderen een samenleving te creëren waarin islamofobie niet bestaat, of op zijn minst een samenleving waarin men zich bewust is van de ernst van islamofobie en actief strijdt tegen deze vorm van discriminatie.

Dit heeft onder andere geleid tot drie belangrijke ontwikkelingen, waarvan je de details kunt bekijken in de respectievelijke bijlages. Allereerst willen we terugblikken op de jaren van onze start tot aan de recente periode van reflectie. We willen stilstaan bij de groei die we hebben doorgemaakt, de hoogtepunten die we hebben gevierd en de uitdagingen die we hebben overwonnen. Ten tweede hebben we onze missie en visie herzien om beter aan te sluiten bij de huidige realiteit en behoeften die wij signaleren vanuit de gemeenschap. We zijn vastbesloten om samen met jullie te blijven strijden tegen islamofobie. 

Tot slot nemen we helaas ook afscheid van een van onze oprichters. Dit is een moeilijk moment voor ons allemaal, maar we koesteren de bijdragen en grote betrokkenheid die Ibtissam heeft geleverd.

Graag willen we jullie bedanken voor jullie geduld en steun gedurende de afgelopen jaren. Jullie financiële steun en betrokkenheid hebben een wezenlijk verschil gemaakt. We zijn dankbaar voor jullie warmte, de bereidheid om met ons mee te denken en jullie onverminderde support.

We kijken ernaar uit om samen met jullie deze nieuwe fase van onze stichting in te gaan. Samen kunnen we werken aan een samenleving waarin islamofobie geen plaats heeft en waarin iedereen gelijkwaardig behandeld wordt.

Met vriendelijke groet,

Rahma Bavelaar en Samira Boubkari

Steun het werk
van Meld Islamofobie

Doe een Donatie