Baaaz podcast: het boerkaverbod

Begin augustus nam Ibtissam Abaaziz deel aan het gesprek met prof. dr. Annelies Moors over het gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekking, in volksmond beter bekend als het ‘boerkaverbod’. Over deze aflevering schrijft Baaaz podcast:

‘Mensen denken dat als je tegen het verbod bent, dat je dan voor de niqaab bent, terwijl dat twee hele verschillende dingen zijn. Je kan welke mening dan ook hebben over de wenselijkheid van het dragen van een niqaab, maar je kan nog steeds tegen het verbod zijn, omdat je vindt dat mensen gelijke burgerrechten hebben’, Annelies Moors aan het woord over het Boerkaverbod.

Op 1 augustus 2019 is het verbod ingegaan. Hoe heeft het verbod ooit tot stand kunnen komen en en wat zijn de implicaties in het bijzonder voor de vrouwen die hiermee geraakt worden?  We gingen erover in gesprek met Annelies Moors, antropoloog en hoogleraar hedendaagse moslimsamenlevingen aan de Universiteit van Amsterdam en Ibtissam Abaaziz, medeoprichter Meld Islamofobie. 


De aflevering is nu te beluisteren op 
Soundcloud: https://soundcloud.com/baaazpodcast/3-boerkaverbod-annelies-moors-ibtissam-abaaziz


Spotify: https://open.spotify.com/episode/6ahucC2fffsBbOciEa12p5?si=7GFedPxaTT-wHeW_u5bumA


Apple podcast: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/3-boerkaverbod-annelies-moors-ibtissam-abaaziz/id1472811960?i=1000446192403

Steun het werk
van Meld Islamofobie

Doe een Donatie