12 mei: Marxisme Festival

Dit weekend, 11 en 12 mei, vindt het Marxisme Festival alweer plaats. Meld Islamofobie is ook van de partij en zal op 12 mei deelnemen aan de sessie “Van Zwarte Piet tot islamofobie: wat zijn de wortels van racisme?

Samenvattend gaat deze sessie over het volgende:

De afgelopen jaren zagen we een inspirerende campagne tegen de racistische karikatuur Zwarte Piet. Door het hele land kwamen mensen, vaak met gevaar voor eigen gezondheid, hiertegen in actie. Tegelijkertijd zien we hoe de normalisering van islamofobie en moslimhaat is uitgemond in een extreemrechtse beweging, die steeds verder gaat in zijn retoriek en het geweld tegen minderheden voedt.

In huidige debatten wordt racisme vaak gereduceerd tot iets dat verbonden is met individuele opvattingen en gedrag. De overeenkomsten in de manier waarop verschillende vormen van racisme geworteld zijn in een economisch systeem gebaseerd op uitbuiting, koloniale plundering en oorlog verdwijnt hierdoor naar de achtergrond.

Discussieer mee over vragen zoals: Wat zijn de wortels van racisme? Hoe vertaalt dit zich naar verschillende specifieke vormen van racisme? Wat betekent dit voor het bouwen van een brede antiracismebeweging?

Met als sprekers:
– Ibtissam Aba├óziz (Meld Islamofobie)
– Milko Hitiahubessy (Internationale Socialisten)


Voor meer informatie en het bestellen van toegangskaartjes, zie:
https://marxismefestival.nu/

Steun het werk
van Meld Islamofobie

Doe een Donatie